ВІННИЧЧИНУ ВЖЕ ДІЛЯТЬ НА 64 ОБ'ЄДНАНІ ГРОМАДИ

У Вінниці презентували нові зміни до Перспективного плану об’єднання громад представникам громадських організацій.
перспективний план громадських організацій Вінницького району фото
– Зараз на Вінниччині існує 24 ОТГ. Проте, не всі з них спроможні. Тому ми можемо говорити навіть про переформатування навіть у рамках однієї об’єднаної громади, – зазначає керівник відокремленого підрозділу Установи “Центр розвитку місцевого самоврядування” Олег Левченко, який і презентував громадським діячам ці зміни. – Проте, коли голови створених ОТГ розповідають про свої проблеми, все одно наголошують, що стало набагато краще. Наприклад, голова Студенянської ОТГ зауважив: “Якщо чесно, то за 20 попередніх років зробили менше, ніж ми за цих три роки, відколи об’єднались”.
Олег Левченко фото
У жовтні 2017 року пройдуть вибори ще у дев’яти громадах. Це Брацлавська, Гніванська, Гущинецька, Іванівська, Краснопільська, Лукамелешківська, Росошанська, Староприлуцька, Шляхівська громади. На 2018 рік планується створити ще 16 ОТГ. – Пропонується на Вінниччині створити 64 об’єднані громади. Це лише проект. Ми його презентуємо і чекаємо зауваження і пропозиції щодо цього Перспективного плану, – говорить Левченко. Та коментує карту кожного району з ймовірним розподіленням на ОТГ. Барський район. Пропонується створити три ОТГ: Барська, Ялтушівська, Копайгородська. Наразі існує Барська ОТГ, проте, у її склад входить набагато менше населених пунктів, ніж зазначено у змінах до Перспективного плану.
ОТГ Барського району фото
Бершадський район. Планують утворити дві ОТГ: Бершадську та Джулинську. На сьогодні вже зареєстровані Джулинська, але менша за розміром. Також у жовтні проведуть вибори у Шляхівській ОТГ, яка, за планом, теж входить у склад Джулинської ОТГ.
Вінницький район. Про обговорення щодо формування ОТГ в цьому районі читайте тут.
Гайсинський район. Збирають утворити чотири ОТГ: Гайсинську, Ладижинську (без міста Ладижин), Краснопільську та Кунківську. Наразі вже існує Кунківська ОГТ, яка по межах повністю співпадає із вже зареєстрованою. А в Краснопільській пройдуть вибори у жовтні. І у запропоновані межі цієї ОТГ не увійшла лише одна громада. Наразі Ладижин розташований на території Тростянецького району. Також до майбутньої Ладижинської ОТГ увійде частина населених пунктів Тростянецького та Тульчинського районів.
– По містах обласного значення вже зареєстровано законопроект щодо можливості приєднання до них громад без виборів у міськраду, – наголошує Левченко. – Цей законопроект має полегшити процес об’єднання. А поки що Ладижин не хоче нікого до себе приєднувати. Тому майбутня ОТГ й записана без міста Ладижин.
ОТГ Гайсинського району фото
Жмеринський район. Має бути три ОТГ: Жмеринська (без міста Жмеринка), Браїлівська, Северинівська. На сьогодні вже створена Северинівська, проте її межі менші за ті, що планують, на чотири громади.
ОТГ Жмеринського району фото
Іллінецький район. Планується дві ОТГ: Іллінецька та Дашівська. Причому, і та, й інша об’єднані громади вже зареєстровані. Втім, деякі сільські громади не увійшли до складу створених ОТГ.

– Будемо сподіватись, що ті села, які ще розмірковують, приєднаються до існуючих об’єднаних громад, – зазначає Левченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:

Фото дня. Кабінет імені Путіна в Вінниці – де б ви думали?

ОТГ Іллінецького району фото
Калинівський район. Заплановані три ОТГ: Калинівська (без Калинівської ОТГ), Корделівська, Іванівська. Зараз вже існує Калинівська ОТГ. А у жовтні вибори пройдуть у Гущинецькій ОТГ. Цікаво також, що Мізяків та Мізяківську Слобідку планують “віддати” до майбутньої Стрижавської ОТГ Вінницького району.
ОТГ Калинівського району фото
Козятинський район. Збираються створити три ОТГ: Козятинську (без міста Козятин), Махівнську (без Бродецької сільради), Самгородську.
ОТГ Козятинського району фото
Крижопільський район. Хочуть створити дві ОТГ: Крижопільську і Городківську.
ОТГ Крижопільського району фото
Липовецький район. Планують утворити три ОТГ: Липовецьку, Турбівську, Росошанську. У жовтні вибори пройдуть в Росошанській та Староприлуцькій об’єднаних громадах. Проте, до Росошанської громади хочуть приєднати ще три громади з Оратівського району та одну з Липовецького. А Староприлуцькій ОТГ пропонуватимуть увійти у склад Турбівської.
ОТГ у Липовецькому районі фото
Літинський район. У планах — створення однієї ОТГ — Літинської. Але збираються чимало населених пунктів “передати” в чотири інші ОТГ. Наприклад, в Хмільницьку ОТГ — дев’ять громад, в Іванівську ОТГ — сім громад, у Стрижавську ОТГ — чотири громади, в Якушинецьку — три громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:

Нa території aвтобусного пaрку Вінницької трaнспортної компaнії встaновили сонячні колектори

ОТГ у Літинському районі фото
Могилів-Подільський район. Мають прагнення створити чотири ОТГ: Могилів-Подільську (без міста Могилів-Подільський), Бронницьку, Вендичанську, Яришівську. Крім того, до Вендичанської ОТГ відійдуть дев’ять населених пунктів Мурованокуриловецького району.
ОТГ у Могилів-Подільському районі фото
Мурованокуриловецький район. Збираються утворити дві ОТГ: Мурованокуриловецьку та Котюжанську. Причому, частину району віддають до Вендичанської ОТГ Могилів-Подільского району (як вже повідомлялось раніше), а шість громад — до Ялтушівської ОТГ Барського району.
ОТГ у Мурованокуриловецькому районі фото
Немирівський район. Пропонують зупинитись на чотирьох ОТГ: Немирівській, Брацлавській, Ситковецькій. Проте, в районі вже зареєстровані п’ять об’єднаних громад: Немирівська, Ковалівська, Ситковецька, Мельниковецька, Райгородська. А на жовтень призначені вибори у Брацлавській ОТГ (яка має набагато менші межі, ніж ті, що вказані у презентованому Перспективному плані). Три існуючих ОТГ (Ситковецька, Мельниковецька та Райгородська) займають майже повністю територію запланованої Ситковецької ОТГ. А до існуючої Немирівської ОТГ відповідно плану ще не увійшли близько 30 населених пунктів.
– Зараз якраз ведуться переговори щодо можливості об’єднання створених ОТГ в одну, – зауважує Олег Левченко.
ОТГ у Немирівському районі фото
Оратівський район. Мають наміри створити одну ОТГ: Оратівську. Наразі Оратівська об’єднана громада вже зареєстрована, але охоплює вона лише кілька населених пунктів. Крім того, частина району “відходить” до інших ОТГ. До Росошанської ОТГ Липовецького району — п’ять населених пунктів, до Плисківської ОТГ Погребищенського району — 10 громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:

Роль держави в реконструкції Вінницького аеропорту має бути набагато більшою

ОТГ в Оратівьському районі фото
Піщанський район. Планується утворення однієї ОТГ — Піщанської. Хоча однієї з перших громад на Вінниччині була зареєстрована Студенянська об’єднана громада, до складу якої входить дев’ять населених пунктів.
ОТГ у Піщанському районі фото
Погребищенський район. Є пропозиції створити дві ОТГ: Погребищенську та Плисківську. Крім того, два населених пункти мають перейти до Самгородської ОТГ Козятинського району. Теплицький район. Теж утворять дві ОТГ: Теплицьку та Соболівську. А чотири населених пункти планують “віддати” Краснопільській ОТГ Гайсинського району.
ОТГ у Теплицькому районі фото
Тиврівський район. Планують створити те ж дві ОТГ: Тиврівську та Гніванську. Наразі Гніванська вже зареєстрована, хоча займає лише третину територію від тієї, що передбачені цим Перспективним планом. Частину своїх населених пунктів район передає до складу інших ОТГ: Три громади — до Вінницької ОТГ, шість — До Вороновицької Вінницького району, вісім — Шпиківської ОТГ Тульчинського району, три — до Мурафської ОТГ Шаргородського району.
ОТГ у Тивріському районі фото
Томашпільський район. Мають наміри створити дві ОТГ: Томашпільську та Вапнярську. Причому, вони вже існують, але мають набагато “скромніші” межі, ніж це заплановано.
– Тут ситуація доволі серйозна, тому що частина громад хоче “йти” не до Томашполя, а до Вапнярки, і навпаки, – говорить Левченко.
ОТГ у Томашпільському районі фото
Тростянецький район. Збираються утворити три ОТГ: Тростянецьку, Ободівську, Капустянську. Крім того, один населений пункт переходить до складу Ладижинської ОТГ Гайсинського району. Тульчинський район. Є пропозиції створити дві ОТГ: Тульчинську і Шпиківську. Обидві вже зареєстровані, але теж мають набагато менші межі, ніж заплановані. А чотири населених пункти “віддаються” Ладижинській ОТГ Гайсинського району.
ОТГ у Тульчинському районі фото
Хмільницький район. Планують створити теж дві ОТГ: Хмільницьку та Уланівську. Причому, в межах Уланівської ОТГ вже зареєстрована Жданівська об’єднана громада. І два населених пункти передаються Іванівській ОТГ Калинівського району.
ОТГ у Хмільницькому районі фото
Чернівецький район. Хочуть створити дві ОТГ: Чернівецьку та Бабчинецьку. Остання теж зареєстрована, але займає наполовину менше запланованої території.
ОТГ у Чернівецькому районі фото
Чечельницький район. Пропонують створити дві ОТГ: Чечельницьку та Ольгопільську.
ОТГ у Чечельницькому районі фото
Шаргородський район. Збираються створити три ОТГ: Шаргородську, Джуринську, Мурафську. Остання теж зареєстрована, проте з наполовину меншою територією, яка вказана у перспективному плані. Крім того, шість населених пунктів переходять до Шпиківської ОТГ Тульчинського району.
ОТГ у Шаргородському районі фото
Ямпільський район. ОТГ має бути створена за схемою “один район — одна громада”, тобто Ямпільська ОТГ. Також у планах “віддати” 11 населених пунктів Бабчинецькій ОТГ Чернівецького району.
ОТГ в Ямпільському районі фото

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОФІЛЬНОГО НАВЧАННЯ В УМОВАХ НУШ: МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Відповідаємо на ваші запитання. Календарне планування, опорні школи та початок НУШ

Оратівська опорна школа отримала обладнання за рахунок міжнародних донорів