Оратівська опорна школа отримала обладнання за рахунок міжнародних донорів

В рамках робочого візиту до Оратівської територіальної громади голова обласної Ради Анатолій Олійник відвідав місцеву  загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Із закладом гостей ознайомила директор школи Лариса Гнідунець.  
- Оратівська школа є однією із опорних шкіл області, – пояснила директор школи Лариса Іванівна. – В рамках пілотного проекту опорних шкіл і за рахунок міжнародних донорів, наша школа отримала лабораторне  обладнання та меблі на суму 92,6 тис. грн., інтерактивний комплекс на суму 212,2 тис. грн., що включає ноутбук, короткофокусний проектор, інтерактивну дошку, комп'ютерний клас з 10 учнівських комп'ютерів та один вчительський.
В школі замінено 78 вікон, проведено роботи із облаштування внутрішніх вбиралень та пандуса. Зазначені роботи виконані  міжнародною організацією  «Save the Children», яка займається захистом прав дітей по всьому світу. Згідно рейтингу, оприлюдненому цією організацією у 2014 році найкращою країною для проживання матері і дитини була Фінляндія. Україна посіла 72 місце.
За кошти субвенції з обласного бюджету відділом освіти закуплено обладнання для фізичного кабінету на суму 179,5 тис. грн., 12 ноутбуків на суму 117 720 грн., 12 телевізорів на суму 141 490 грн., один проектор на суму 11 040 грн. Також в рамках міжнародної допомоги з Китаю отримано 15 персональних комп’ютерів.
Станом на сьогодні, Оратівською селищною радою, на конкурсний відбір проектів Державного фонду регіонального розвитку, подано проект «Капітальний ремонт Оратівської опорної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  із запровадженням в ній новітніх стандартів навчально-виховного процесу за  стандартами Нової української школи (НУШ)».
Зазначений проект передбачає утеплення фасаду та горищне перекриття закладу, повну заміну вікон та дверей на енергозберігаючі, благоустрій території, облаштування рекреаційної зони, закупівлю сучасного обладнання для класів, спортивної зали, їдальні та комп’ютерів.
Вартість проекту становить 4779 тис. грн.. Він є важливим для громади, адже в опорній школі навчається 510 учнів, а це 28% всіх дітей району.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОФІЛЬНОГО НАВЧАННЯ В УМОВАХ НУШ: МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Відповідаємо на ваші запитання. Календарне планування, опорні школи та початок НУШ